0591 555 376 vragen@hetmonument.nl Veilingstraat 58 (Nieuw-Amsterdam)

Ontdek onze collectie meubels van acaciahout

Ben je op zoek naar tijdloze meubelstukken? Kijk dan eens naar onze collectie meubels van acaciahout. In sommige culturen staat acaciahout voor onsterfelijkheid. Het is tevens een van de meest robuuste houtsoorten ter wereld. Door de opvallende duurzaamheid en elegante nerven raakt deze houtsoort nooit uit de mode. Door acaciahout te combineren met bijvoorbeeld metaal, geef je je meubel een industriële uitstraling. 

Waarom kiezen voor acaciahout

Acaciahout is een robuuste loofhoutsoort, die afkomstig is van eco-vriendelijke plantages. Meubels van acaciahout zijn vaak sterker dan die van eikenhout, maar toch nog zeer weerbestendig en flexibel. Daarom een tafel van acaciahout ideaal. Wat dacht je van een ronde eettafel van acaciahout, een massieve salontafel of wandtafel? Van nature heeft het hout een rode gloed, die naar verloop van tijd nog iets warmer kan kleuren. Vaak worden meubelstukken van acaciahout geleverd met een boomstamkant, waardoor je de fijne nerf en wisselende kleurschakelingen goed kunt zien. Zo geef je je interieur net een speelser effect.


Onderhoud van acaciahout 

Een voordeel van acaciahout is dat je de meubelstukken makkelijk af kunt nemen met een vochtige doek met lauw water. Acaciahout is opmerkelijk goed bestand tegen ongedierte en schimmels. Let er wel op dat acaciahout erg gevoelig is voor een slecht binnenklimaat. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van je acaciahouten meubelstukken, is het belangrijk dat je ze twee keer per jaar behandelt met een speciale meubelolie, de luchtvochtigheid in je huis goed is en de temperaturen relatief constant zijn. Het hout kan krimpen bij hitteschommelingen. Let er dus ook op dat je meubels van acaciahout niet te dicht bij een warmtebron plaatst. Daardoor kunnen bepaalde onderdelen beschadigen.

Onze meubels van acaciahout 

Al onze acaciahouten meubelstukken worden volledig met de hand gemaakt. De hardhouten bladen hebben daardoor een schitterende, rijke uitstraling. Elk meubelstuk is uniek, je haalt dus een zeer exclusief meubel in huis. Bij de productie van de meubelstukken wordt er rekening gehouden met mens en milieu. Alle tafels zijn daarom voorzien van een keurmerk. De natuurlijke vormgeving van de boom wordt behouden, wat zorgt voor een schitterende landelijke en stoere uitstraling. Bekijk snel onze collectie acaciahouten meubelstukken van UrbanSofa. 

× WhatsApp met ons!