0591 555 376 vragen@hetmonument.nl Veilingstraat 58 (Nieuw-Amsterdam)

Eiken tafel behandelen

Een eiken tafel behandelen is een uitstekend idee om ervoor te zorgen dat jouw tafel lang meegaat én mooi blijft. Hoe je dat precies doet? Dat leggen we graag aan je uit. Want wij verkopen niet alleen fraaie eiken tafelbladen, we willen natuurlijk dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Behandeling eikenhouten tafel

Het is een uitstekend idee om na de aanschaf van een eiken tafel deze om de paar jaar goed te behandelen. Daarvoor hebben wij een handig stappenplan gemaakt. Haal allereerst alles ervan af en neem hem af met een doek.

Schuur daarna de eiken tafel zachtjes met licht schuurpapier en zet hem in de olie. De olie dringt door in het hout en zorgt voor een goede bescherming. Boen daarna met een droge, schone doek de tafel twee keer. Veeg als het ware de olie eraf. De eerste keer kan direct na het aanbrengen van de olie, de tweede keer na ongeveer een halfuur. En voilà, de eiken tafel is na deze behandeling weer voor jaren beschermd.

Eiken tafel behandelen kort samengevat:

  1. Neem de tafel af met een doek
  2. Schuur zachtjes met licht schuurpapier
  3. Zet hem in de olie
  4. Veeg de olie eraf met een schone, droge doek (twee keer)

Overige behandelingen eiken tafel

Bovenstaande behandeling is een vrij eenvoudige klus, waar je in de loop der jaren vanzelf handigheid in krijgt. Een ander type behandeling is het lakken van een eiken tafel. Dit is een grotere uitdaging. Je bent daar zeker een aantal dagen druk mee en je hebt een goede, droge ruimte nodig.

De tafel heeft namelijk drie lagen nodig. Elke volgende laag heeft een langere droogtijd (4 - 6 - 24 uur). Daarnaast mag de tafel veertien dagen lang niet afgedekt worden of in aanraking komen met water, vanwege het uitharden van de lak.

Hulp bij behandelen eiken tafel

Als je één van de mooie, karakteristieke exemplaren koopt bij Het Monument is het mogelijk dat wij de eiken tafel behandelen. Wij beschikken over een eigen werkplaats voor maatwerkproducten. Hier kunnen wij de tafel lakken, behandelen met olie of in de wax zetten.

Ben je benieuwd geworden naar onze eiken houten tafels? Bekijk ze dan online of breng een bezoekje aan onze woonwinkel. Met meer dan 3.000 vierkante meter aan fraaie, industriële en landelijke meubels en tafels gaat u altijd geïnspireerd naar huis. Je vindt onze showroom in Nieuw-Amsterdam (vlak bij Emmen).

× WhatsApp met ons!