0591 555 376 vragen@hetmonument.nl Veilingstraat 58 (Nieuw-Amsterdam)

Eiken tafel schuren en lakken

Wil jij een eiken tafel schuren en lakken? Bekijk dan snel onze tips! Hoe je tafel het beste behandelt en onderhoudt, leggen we graag aan je uit. Bij Het Monument verkopen we namelijk niet alleen schitterende, karakteristieke eiken tafels, we willen uiteraard ook dat je er lang van geniet.

Schuren en lakken van eikenhouten tafel

Een eiken tafel schuren en lakken is heel verstandig als je hem lang mooi wilt houden. Houd er wel rekening mee dat het wat tijd kost en je een goede, droge ruimte nodig hebt. Je begint de behandeling met het schuren van de tafel. Gebruik hiervoor schuurpapier met een fijne korrel.

Neem daarna de tafel af met een vochtige doek. Op die manier weet je zeker dat die stofvrij is. Laat de tafel daarna goed drogen, voordat je de lak aanbrengt. De meeste eiken tafels hebben drie lagen lak nodig voor een optimale bescherming. De eerste laag moet 3 á 4 uur drogen. De tweede 6 á 8 uur. De laatste zo’n 24 uur. Let er daarna nog op dat de tafel ongeveer veertien dagen niet afgedekt wordt of in aanraking komt met water. De lak moet eerst goed uitharden.

Eiken tafel schuren en lakken:

  1. Schuren met fijne korrel
  2. Neem de tafel af met een vochtige doek
  3. Breng de laklagen aan na het drogen
  4. Laat de tafel veertien dagen met rust

Hulp bij behandeling eiken tafel

Als je het schuren en lakken van een eiken tafel te veel tijd vindt kosten, dan kun je er ook voor kiezen om hem in de olie te zetten. Dit is een simpel klusje, waar je snel handigheid in krijgt. Klik hier voor een stappenplan voor het behandelen van een eiken tafel.

Als je één van de fraaie, authentieke eiken tafels koopt bij Het Monument is het ook mogelijk dat wij deze voor je behandelen. Door onze eigen werkplaats hebben we hiervoor alle ruimte. Mocht je interesse hierin hebben, vraag dan bij één van onze medewerkers naar de mogelijkheden wat betreft schuren en lakken.

Tip: wij kunnen uw tafel met prachtige olie behandelen, zonder dat deze verkleurd. Deze olie kopen wij in bulk en kunnen we daardoor enkel zelf aanbrengen op een professionele manier.

Bekijk onze eiken tafels

Ben je nieuwsgierig naar ons aanbod eiken houten tafels? Bekijk dan online ons assortiment of bezoek eens onze showroom. Op meer dan 3.000 vierkante meter vind je alles voor een mooi industrieel en landelijk interieur. Je gaat gegarandeerd geïnspireerd naar huis. Je vindt onze woonwinkel in Nieuw-Amsterdam (vlak bij Emmen).

× WhatsApp met ons!