0591 555 376 vragen@hetmonument.nl Veilingstraat 58 (Nieuw-Amsterdam)

Ontdek onze collectie teakhout meubels

Op zoek naar een meubelstuk dat direct in het oog springt met een stoere uitstraling? Bekijk dan onze meubels gemaakt van gerecycled teakhout. De meubels gemaakt van teakhout hebben een robuuste uitstraling en geven de ruimte de sfeer waar je naar op zoek bent. De meubels worden op ambachtelijke wijze vervaardigd, zodat elk meubelstuk uniek is. Door de teakhout te combineren met bijvoorbeeld metaal, krijgt het meubel een industriële uitstraling. 


Waarom kiezen voor teakhout?

Teakhout is een van de meest duurzame houtsoorten en is afkomstig van de boomsoort Tectona Grandis. De bomen groeien in zuidoost Azië, onder andere in de bossen van India en Noord-Thailand. Teakhout is niet alleen geschikt voor zowel binnen- als buitenmeubels, ook in de scheepvaart wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van teakhout. Dit omdat het hout erg stevig is en bestand tegen weer en wind. Daarnaast is teakhout goed bewerkbaar, waardoor het een gewild materiaal is om meubels van te maken. 

Gerecycled teakhout 

De teakhout meubels in ons aanbod zijn gemaakt van gerecycled teakhout. Dit betekent dat het hout al een eerder leven heeft gehad en nu opnieuw wordt gebruikt. Het heeft bijvoorbeeld eerder gediend als huis of is gebruikt in een boot. Doordat teakhout zo ontzettend sterk is, kan het gemakkelijk nog een keer gebruikt worden om bijvoorbeeld meubels van te maken. Door het teakhout te recyclen, krijgt het meubelstuk extra karakter en structuur. Het ziet er ‘geleefd’ uit, wat bijdraagt aan de stoere uitstraling. 

Onze meubels van teakhout

Bij Het Monument hebben we diverse meubels gemaak van gerecyceld teakhout. Bekijk bijvoorbeeld de Lucca collectie van Tower Living. De collectie bestaat onder andere uit een boekenkast, tv meubel en eettafel en geeft je huis een stoere en industriële look. Of neem een kijkje bij de Boston collectie van het woonmerk Brix Collection. Een betere basis voor een rustieke look is er eigenlijk niet. 

× WhatsApp met ons!